woensdag 6 juni 2012

De Top 3 van Ton de Sevren Jacquet

Ton de Sevren Jacquet

In de maand juni is de kast gereserveerd voor de persoonlijke Top-3 van de centrummanager van Emmen, Ton de Sevren Jacquet. Vanuit zijn functie probeert hij o.a.culturele organisaties (zoals ook de bibliotheek) en ondernemers nauwer te laten samenwerken. Zo werd de bibliotheek onlangs uitgenodigd om mee te doen aan de Dag van de Bouw (2 juni).
U kunt Ton de Sevren Jacquet volgen op Twitter

Boeken

Met boeken ben ik snel klaar. Ik ben, misschien helaas, geen lezer. Dit heeft vast te maken met mijn lagereschooltijd. Op mijn 10e verhuisde ik met mijn ouders van Haarlem naar Zuidlaren waar op school al gauw bleek, dat ik een flinke achterstand had. In Zuidlaren was de lesstof heel anders en waren ze voor mijn gevoel al veel verder.
Het boek dat ik nu lees, Indische Duinen van Adriaan van Dis, lees ik omdat het de wereld van mijn vader weergeeft. Mijn opa en oma hadden een suikerplantage op Java. Door de oorlog kwam er een vette streep door mijn vader zijn mooie jeugd. Over zijn jeugd, de tijd daar, heeft hij nooit met ons gesproken.
Een boek waar ik elke dag mee bezig ben, is het boek van Cor Molenaar: Het Einde Van Winkels. Als u weet wat mijn werk is, begrijpt u waarom


Muziek

Met muziek heb ik veel meer. Eigenlijk koppel ik alle gebeurtenissen aan muziek. Ik weet ook niet beter of thuis stond altijd de radio aan. Radio Veronica was toen nog een zeepiraat.
Benny Goodman - Airmailspecial.
Bij dat nummer, maar ook bij nummers van Glenn Miller of de Belg Toots Thielemans denk ik aan mijn vader. Heel wat uurtjes zaten we achter de pickup en draaiden zijn Jazz platen.
School’s Out - Alice Cooper
Mijn oudste broer is uit de Beatles tijd, en later wat ruiger werk zoals School’s Out van Alice Cooper. Beiden vind ik mooi. Een brede smaak. Het ligt een beetje aan mijn stemming.
Lastig eigenlijk, zoveel artiesten die in mijn lijst staan. Amy Winehouse, Diana Krall, Manhatten Transfer, Phil Collins, platen van het Tamla Motown label, Racoon. Als ik dan toch een derde moet kiezen, dan Don’t Ask van Wouter Hamel. Juist ja, daarom!


Films

Je hoeft mij niet voor elke film te porren. Ik kijk selectief en ik kijk een film ook maar één keer. Herhalingen hoeven van mij niet. Nederlandse films hebben mijn voorkeur. Als klein landje mogen we best trots zijn op onze filmindustrie.

Nova Zembla -  Reinout Oerlemans
De film vertelt over een belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis. Natuurlijk ietwat geromantiseerd met de mooie Doutzen Kroes, maar toch mooi om te zien hoe de bemanning de erbarmelijke omstandigheden overleeft. Reinout durfde het aan de film in 3D te maken. Ondernemerschap, dat vind ik stoer.
Zwartboek – Paul Verhoeven.
De realiteit van de oorlog laat zich niet vangen in een film. Ik vind Carice van Houten een hele goeie actrice en een mooie vrouw.
The Devil Wears Prada – David Frankel.
Ik kom uit de modewereld en het kan dus niet anders of ik heb wat met deze film. Een dikke vette knipoog naar hoe het er in The Fashion World aan toe gaat. Daarnaast is Meryl Streep een super vrouw. Vooral die laatste scène waarin ze haar (ex) secretaresse Andrea Sachs vanuit de auto ziet. Die uitdrukking op haar gezicht. Echt super.