dinsdag 1 februari 2011

De Top 3 van Trijntje van der Scheer

In februari 2011 presenteert Trijntje van de Scheer haar persoonlijke Top-3 in de bibliotheek. Trijntje vormt samen met Gerrie van der Veen al jaren een muzikaal duo, waarin zij nostalgische Drentstalige en Nederlandstalige liedjes ten gehore brengt.
De werken die in de kast zijn neergezet hebben als centraal thema dat zij eigentijds en herkenbaar zijn en dat er vaak sprake is van een knipoog. Het zal ook niet verwonderlijk zijn dat er een voorliefde bestaat voor het Drentse en Groningse dialect en dat ook de muziek een belangrijke rol speelt.


Boeken

Het is ondoenlijk om om uit de werken van deze Engelse schrijfster een boek uit kiezen die beter is dan de anderen. Het gehele oevre van Mansell is herkenbaar, eigentijds en vol humor geschreven. Daarom staan alle boeken van Jill Mansell op de eerste plaats.

Sanne-reeks - Marjan van den Berg
Voor de serie van 'Sanne' van Marjan van den Berg geldt hetzelfde als voor de boeken van Jill Mansell. Ook deze boeken kenmerken zich door het herkenbare en eigentijds karakter. Daarbij is er een mooie balans tussen de serieuze en de humoristische toon.

Boeken van Jans Polling
Natuurlijk mag er in het rijtje geen Drents werk ontbreken. Jans Polling weet het Drentse leven zeer goed in zijn werk te vervatten zodat deze zeer herkenbaar  en soms ontroerend zijn. De lezen van zijn boeken is pure ontspanning.

Muziek

Een stukkie van miezulf - Alex Vissering
Wat voor de bovenstaande boeken geldt, geldt ook voor de teksten van Alex Vissering. Deze zijn als uit het leven gegrepen. Met name het nummer 'De Groanrepbliek' spreekt mij persoonlijk sterk aan.

D'n Hoaf - Ge Reinders
Ook de teksten van Ge Reinders zijn prachtig. De cd in de kast van de bibliotheek heb ik persoonlijk van hem gekregen en is door hem gesigneerd.

Celtic Fire - Rapalje
Heerlijke Ierse Folk van echte Grunningers. Deze live-cd is zo bijzonder omdat ook David Myles hierop te horen is. Lekker rauw!


Films
Deze film staat eigenlijk voor de musical. De muzical 'My Fair Lady' is natuurlijk een topmusical net goede muziek, goed gezongen met goed acteerwerk. Maar er zijn meerdere musical waar hetzelfde voor geldt.

Over grote Sint-Bernardhonden dus. Deze films zijn hartstikke leuk en ontspannend. Ik mag graag kijken naar films met en over dieren.

De boekverfilming van de bestseller van Kluun. De film is eigentijds en veel vrouwen zullen zich (helaas) in het verhaal kunnen herkennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten